Posts

Showing posts from 2017

Ramadhan 1438H

Image
Hari ni 12 Ramadhan. Alhamdulillah, setakat ni kita berjaya lalui bulan yg mulia ni dengan nikmat tubuh badan yg sihat, semoga berkekalan hingga ke hujung Ramadhan..amin.  Tahun ni anak2 ummi bersemangat terawih..belum ponteng lagi kita berterawih di Masjid Daerah Pt Buntar, Kita pilih masjid ni sebab masjid ni sejuk, so selesa nk tunaikan ibadah terawih walaupun hampir setiap malam masjid ni dipenuhi jemaah.
Balik dari solat ayah akan belanja air. Tiap2 malam mesti singgah kedai beli teh ais dan milo ais ikat tepi! Ummi dan ayah layankan je anak2..ada sekali tu, peniaga tu tanya raymee dan deqna, adik solat masjid mana? Deqna selamba ja turun beli air pakai telekung. hehehe. Raymee bgtau kakak tu, kami sembahyang kat masjid meatball! Pening kepala kakak tu dengar agaknya. 
Kenapa masjid meatball? Sebabnya masjid daerah tu dekat dengan kedai meatball..dan ayah dah janji, dapat empat kali solat terawih..ayah akan belanja meatball. hahaha..so raymee buat kesimpulan mudah..panggil je ma…

Cameron Highland Mei 2017

Image
Seminggu sebelum kita berpuasa, kita jalan2 ke CH. Seingat ummi last kita ke sana 3 tahun lepas. Last minute plan ni, ummi booking Grennhill Apartment di traveloka dgn harga rm230. 
Bertolak pukul 8.30++ dari rumah, ayah singgah isi minyak di RnR bkt gantang. Tetiba ayah bagitau minyak petrol meleleh dari tangki (bhg bawah). Cemas juga ummi dibuatnya, Terbayang kita terpaksa patah balik. Ayah keluar kuala kangsar dan cari bengkel. Alhamdulillah dalam setengah jam selesai masalah kereta. Kita sampai CH dalam pkl 1.30. 
Bila check in, apartment tu besar, sgt puas hati. Lega ummi..cuaca di CH pulak hujan..so kita tak banyak berjalan. Rehat je kat apartment..nk ke pasar malam pun tak boleh sebab parking penuh. Takpe..kita dtg utk releks..so tak boleh tension2..ada rezeki kita dtg lagi..hihi. Alasan.

Ok, jom layan gambar short vacation kita kali ni.







Kita singgah di Healthy Strawberry, makan aiskrim..sedappp!









Di ladang teh, masa ni dah dekat pukul 7..



Flamingo Hotel, Tanjung Bungah (Okt 2016)

Image
First vacation utk Aufya dan ummi lepas bersalin. Selagi ingatan masih berbaki, ummi coretkan di sini.



Muka happy jumpa pool




Tok Aman Bali Beach Resort (Jun 2016)

Image
Sebulan sebelum bersalinkan Aufya, kita ke sini..dua hari sebelum Ramadhan 2016. Kita sambut puasa di kuala krai. Sebelum check in, kita makan seafood di pantai penarik, teganu. Sampai di sini dalam pukul 2++






Bermalam semalaman di Tok Bali Aman Beach Resort, bilik luas dan puas hati. 





Esoknya sebelum balik, sempat ummi exercise dayung itik di kolam tepi resort. Boleh tahan penat. :(