Posts

Showing posts from August, 2012

Salam lebaran 1433H

Image
Hari ni last day keje sebelum kita bercutimpanjang utk sambut lebaran. semoga lebaran tahun ni memberi kebahagiaan utk semua umat Islam. Lebaran adalah hari kemenangan, hari utk kita raikan setelah sebulan kita menahan lapar dan dahaga menunaikan puasa. Family kita akn balik esok pagi, zassss ke kuala krai. tak dapat nk bayangkan betapa sesaknya perjalanan esok. Ummi berdoa semoga perjalanan kita sekeluarga dan juga semua akn dilindungi olehNya, semoga kita selamat dari malapetaka dan bencana, amin.

Salam Aidilfitri utk semua, dapatkah kita bertemu lagi ramadhan di tahun depan?

Ayah Aku Rindu Padamu

Ayah aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saatku meniti
kejayaan ini

Ayah aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
tak dayaku membalas
jasa dan budimu

Tanpa kamu
hilanglah haluan hidupku
terasa siksanya di jiwa ini
Tak dapatku membalas jasamu
di dunia ini

Di pagi raya
kupohonkan kemaafan
keinsafan
Ku doakan agar rohmu
Dicucuri rahmat Ilahi
Oh Ayah...

Tanpa kamu
hilanglah haluan hidupku
terasa siksanya di jiwa ini
namun aku tetap redha
apa yang mendatang

Ayah aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
di hari raya ini
ku merindui mu

Ummi dengar lagu raya ni pagi tadi ms drive nk g keje. minggu nih mmg kerap sgt radio mainkan lagu2 raya. iyelahh...tak sampai seminggu je lagi kita semua nk menyambut lebaran. dlm banyak2 lagu raya yg ummi dengar, tersentuh hati bila dengar lagu dendangan mawi ni. tajuk pun dh buatkan ummi sedih. sungguh ummi tak nafikan, mmg jauh di sudut hati ummi sangat rindukan tok wan. Syawal 1433 Hijrah ni adalah tahun ke 10 ummi beraya tanpa tok wan. :( tok wan mmg ad…

Minggu dengan mood raya

Image
Minggu ni dh mood nk beraya. pagi tadi masuk kelas student dh sembang pasal balik kampung. emmm..rasanya bukan student je kot...yg mengajar ni pun dh takde mood nk mengajar...hehehe. anak2 ummi pun sama, dh banyak hari dok tanya bila kita nk balik rumah tok ma. sabar ye kakak ngan dekna, lagi 4 hari je kita nk balik beraya di kuala krai. yahooooo!! tak sabarnya nk beraya! :-)

Makan2 siput @ hutan lipur bkt panchor

Image
Salam 13 ramadhan...waaa...dh dekat setengah bulan kita berpuasa kan? sekejap sungguh masa berlalu sekarang nih. semalam dh masuk bulan ogos. rasa mcm baru masuk je bulan januari. tengok2 dh nak dekat hujung tahun..huhuhu.
malam tadi ayah ngan ummi dating berdua..hehehe. anak2 sume dh titon, ayah ajak ummi makan siput kt hutan lipur bukit panchor. ayah dh pernah makan kt situ dgn geng2 dia, ummi belum lagi. pasnih ummi nk angkut semua pulak gi makan siput kat sana. kalau tanya ummi yg makan serba serbi nih, mmg sedapla siput dan kuah kacang kat kedai tuh. kat kedai tu ada pelbagai menu, so sapa yg tak makan siput boleh makan menu lain mcm cucuq udang, ketam, udang goreng, laksa...adusss..sedapnya! :)