Posts

Tok Aman Bali Beach Resort (Jun 2016)

Image
Sebulan sebelum bersalinkan Aufya, kita ke sini..dua hari sebelum Ramadhan 2016. Kita sambut puasa di kuala krai. Sebelum check in, kita makan seafood di pantai penarik, teganu. Sampai di sini dalam pukul 2++






Bermalam semalaman di Tok Bali Aman Beach Resort, bilik luas dan puas hati. 





Esoknya sebelum balik, sempat ummi exercise dayung itik di kolam tepi resort. Boleh tahan penat. :(




Aufya Farhana binti Farood

Image
DOB: 12 Julai 2016 Berat: 2.81kg 
Welcome Aufya Farhana..7 tahun kami menanti kehadiranmu. Alhamdulillah.

Memori itu indah

Image
Ummi tak update blog ni 3 tahun. Ada niat nak update last year tapi terlupa password. Hari ni Allah gerakkan hati ummi utk nekad cari semula password. Berpandu mr google..alhamdulillah boleh login semula :)

Ummi rajinkan diri mencoret diari keluarga ummi..utk kenangan kita..mungkin utk anak2 ummi bila ummi dah tiada nanti.. :(

Salam Ramadhan Al Mubarak

Image
Ramadhan menjelma lagi. bulan yang penuh keberkatan, spt juga org lain, ummi harap ummi dapat ambil peluang utk menambah pahala amalan sepanjang ramadhan kali ini. 
Hari ni dh ramadhan ke 3. pejam celik sekejap je rasa masa berlalu. akhir zaman mungkin. so far kakak dan dekna takde masalah nk berpuasa. cuma semalam dekna letih sgt sampai tak larat nk berbuka. mcm2 perangai anak2 nih. so ummi bawa air dan tembikai pd dekna, suap, dh ada tenaga baru dekna jamah nasik sama2 ngan keluarga. 
ummi tak sempat snap lauk berbuka puasa keluarga kita. 1 ramadhan - nasi kerabu 2 ramadhan - sambal sotong, masak lemak taugeh + tauhu, ikan bakar talapia merah
semua tok masak. hehehe..sayang mak! 
hari ni tok nk masak nasik beriani. suka lah kakak. semalam dh request ayam. tak boring ke kakak hari2 makan ayam je..tapi badan kakak maintain kurus. isskkk..kalo ummi jadi mcm kakak kan best!
esok ummi update pic nasi beriani tok. iskkk..tengahari dh sebut2 pasal makan...terliur pulak ummi. 


Sehari di ACC, GH Penang

Image
24.06 - ummi bangun pkl 4.45am. eh berdebar2 hati ummi. walaupun minor operation saja, tapi tetap operation kan? Ummi kejut ayah pkl 5.15, ayah kata pkl 5.30 boleh? huhu. itulaaahh..penangan bola. siap2 semua, kakak dan dekna pun bangun awal jugak. pagi tu ustaz shihan tlg dtg ambik anak2 ummi ke sekolah. balik sekolah pulak cikgu zahari tlg hantar. terima kasih byk2 shihan dan zahari, semoga Allah balas jasa baik kalian berdua. 
kita sampai di GH pkl 7.20 pg. memusing cari parking, ingatkan dh awal sgt la tuh. ramai lagi awal. penuh dh parking. sudahnya kena parking di multi level parking jugak. jauh sikit menapak. pagi2 semua bertenaga. tapi ayah dukung raymee. sayangnya ayah pd anak jantan sorang ni. ummi sayang jugak. dalam kereta tadi ummi ngan ayah tak banyak berckap. last rwtn di ENT, dr dh terangkan risiko operation ni. walaupun 99% operation ni berjaya, tapi tetap ada risikonya. ummi dan ayah takde pilihan. kalau dibiarkan, mungkin pendengaran raymee akn terjejas. so kami setu…

Si Miko Raymee

Image
sabtu lepas ada anak kucing depan pagar rumah. ummi abaikan je sebab kucing tu still kt kwsn luar rumah. tambahan pulak ayah dh letak jaring pd pagar (ni bukan tujuan nk menghalang kucing tapi dengan tujuan tak susah nak kejar bola ping pong). 
tgk2 terrer pulok anak kucing ni menyelit pada jaring tuh. bijak..bijak. anak2 ummi pulak dh bangun, keluar main basikal dlm porch. excited pulak budak2 nih tgk anak kucing tuh. sian, kaki anak kucing tu sakit. so terkencut2 la dia berjalan. budak2 ni siap ambil air nk bg anak kucing tu minum.


so seharian la jugak anak2 ummi melayan anak kucing...siap dh bagi nama miko. comel jugak nama budak2 ni bagi. dpt idea dr mana ummi pun taktau. hahah. ummi tak bagi bawak miko masuk rumah, tapi bila ummi tak perasan diorg siap bawak masuk bilik lagi.huhuhu
ptg tu ummi masuk bilik, anak2 ngah rehat2 atas katil. ummi pun landing kejap atas katil then saja tanya raymee, mana miko? nk tau jawapan raymee??? ada, sat raymee ambik. sambil buka drawer dan keluarkan…